Tanzania – Lake Manyara National Park

Onder de schaduw van de westhelling van de “Great Rift Valley”, ook wel de Oostafrikaanse slenk genoemd, en bedekt een oppervlakte van 325 vierkante km.
Lake Manyara N.P. is een groen eiland dat omringd wordt door een door een droge omgeving. (In The Green Hills of Africa, beschreef Hemmingway het prachtige jachtgebied van het park.) Talloze beekjes voeden de weelderige vegetatie van een grondwaterbos waar blauwe apen en bavianen leven tussen de meer dan 350 vogelsoorten waaronder flamingo’s en pelikanen. Andere dieren die in het park voorkomen zijn: buffels, olifanten, giraffe, zebra, nijlpaard, impala, waterbok en vele vele andere. Beroemd is het park echter door zijn “boomleeuwen”, die helaas niet eenvoudig op te sporen zijn.
In het meest zuidelijke puntje van Lake Manyara zijn de “Maji moto”, warmwaterbronnen.

Het park is binnen een dag goed te bezichtigen. De beste tijd voor een bezoek is tijdens de droge tijd in januari en februari en van juni tot en met september. In de regentijd wordt een 4-wheel drive auto aanbevolen. De wegen in het park zijn goed, maar de weg naar het park toe is, tot aan de parkingang bij de plaats Mto wa Mbu,
een stuk minder.