Hekelstraat 20, 1811 BM, Alkmaar. Tel: 072 5127857|info@artofafrica.nl
/Sokkels voor Afrikaanse kunst
Sokkels voor Afrikaanse kunst 2017-12-20T09:59:30+00:00

Sokkels voor Afrikaanse beelden

Een passende sokkel voor een beeld vinden, kan erg lastig zijn. Een eenvoudige en goedkope oplossing kan een boomstam zijn. Deze kunt U soms gratis bij de gemeente halen of tegen een kleine vergoeding bij een hoveniersbedrijf. Let op dat de boom van boven enigszins vlak is en dat de boom minimaal een 40 cm moet worden ingegraven. Voordeel van een boomstam is dat het goedkoop is, nadeel is dat een boomstam niet het eeuwige leven heeft. De boomstam zal tijdig moeten worden vervangen, anders valt het beeld een keer van de rottende boomstam af.

Een alternatief voor een boomstam is Azobé hout, wat ook rood ijzerhout wordt genoemd. Dit is zeer zwaar en duurzaam en rustiek hout, afkomstig uit West-Afrika.

Art of Africa verkoopt alleen sokkels van Azobé met oppervlaktematen 20×20 cm, 25 x 25 cm en 30 x 30 cm. De hoogtes van de sokkels varieren van 40 tot ongeveer 80 cm. Indien nodig voorzien wij de sokkel van een koperen pen, zodat het beeld vast op de sokkel staat. Ook kan men siliconenkit gebruiken om een beeld eenvoudig vast te zetten.

Als laatste idee voor een sokkel wil ik nog “de omgekeerde bloempot” noemen. Veelal van composiet gemaakt en verkrijgbaar in vele maten en kleuren bij bijna elk tuin- en doe-het-zelf centrum.