Sokkels voor Afrikaanse beelden

Een passende sokkel voor een beeld vinden, kan erg lastig zijn. Een eenvoudige en goedkope oplossing kan een boomstam zijn. Deze kunt U soms gratis bij de gemeente halen of tegen een kleine vergoeding bij een hoveniersbedrijf. Let op dat de boom van boven enigszins vlak is en dat de boom minimaal een 40 cm moet worden ingegraven. Voordeel van een boomstam is dat het goedkoop is, nadeel is dat een boomstam niet het eeuwige leven heeft. De boomstam zal tijdig moeten worden vervangen, anders valt het beeld een keer van de rottende boomstam af.

Art of Africa verkoopt sokkels van Basralocus, een tropische hardhoutsoort, FSC gekeurd, met oppervlaktematen vanaf 18×18 cm. tot 40×40 cm. De hoogtes van de sokkels variëren van circa 40 cm. tot ongeveer 80 cm. Indien nodig boren wij een gat in sokkel en beeld, waarna een koperen pijpje (zie onderstaande foto) de verbinding maakt tussen sokkel en beeld. Op deze manier staat het beeld vast op de sokkel. Ook kan men siliconenkit gebruiken om een beeld eenvoudig vast te zetten.

Als laatste idee voor een sokkel wil ik nog “de omgekeerde bloempot” noemen. Veelal van composiet gemaakt en verkrijgbaar in vele maten en kleuren bij bijna elk tuin- en doe-het-zelf centrum.