Safari’s in Kenia, Tanzania en Uganda

In Oost Afrika zijn de invloeden van de oude koloniale overheersing van Europa en het Midden Oosten vermengd met de culturen van mensen die in dit gedeelte van Afrika leven. De geschiedenis van Oost Afrika gaat heel ver terug in de tijd. In de Oldevai Gorge in Tanzania, zijn 2 miljoen jaar oude overblijfselen gevonden van de primitieve mens door de beroemde Dr. Leakey.

Een groot deel van Oost Afrika bevindt zich op een hoogland dat tussen de 1200 meter en 1800 meter boven de zeespiegel ligt. Dit hoogland is de Great Rift Valley met de machtige Kilimanjaro (5895 m.), De hoogste berg van Afrika.

Het Tanganyikameer in Tanzania, gezien vanuit Kigoma. De bergen van Congo DRC komen door de schemering heen.

Doordat de evenaar dichtbij is, is er weinig verschil in temperatuur en voelt de warmte droog aan. Kenia, Uganda en Tanzania zijn geweldige landen om op safari te gaan. Niet alleen vanwege de diversiteit in dieren, ook de hoeveelheid dieren, de uitgestrekte savannes en de vegetatie maken een safari in Oost Afrika onvergetelijk.

Wij zijn ervaren safari gangers en willen onze kennis graag delen met geïnteresseerden. Door de vele vragen die wij in onze winkel en beeldentuin kregen omtrent safari’s, hebben wij op deze site een apart hoofdstuk gemaakt over safari’s in Oost Afrika. Wij zijn geen reisbureau. De safari site is puur informatief.